2023-07-24
♡ 沙田親民上海菜| 龍門一番川滬·紫砂燉湯 ♡-今日去開沙田禾輋附近行街,意外發現呢一間隱世親民餐廳😍嘢食平、靚、正‼️- ♡ 帶子粒粒炒飯 ♡ $62飯粒炒得粒粒分明而且醬汁均勻地滲滿每一粒米飯加埋鮮甜嘅細小嘅粒粒帶子真係唔錯😋-♡ 升級輕盈小食 ♡ +$20 小食種類都頗多 ~ 而我就揀咗千層水晶肉同蒜泥黑毛豬特別覺得黑毛豬好嫩 好好食 底部仲有粉皮同青瓜,係開胃嘅前菜。套餐仲可以揀多兩隻小籠包 真係好抵食‼️-♡ 上湯小籠包(4件) ♡ $40兩件嘅小籠包梗係唔夠啦🤣再要多四件✌️小籠包一食落去就爆肉汁都算抵食👍-♡ 花膠螺頭干貝燉雲吞雞湯 ♡ $78呢度嘅燉湯真係好出名 😋所以一定要試吓。湯底濃郁,雞肉同埋雲吞都好鮮甜,花膠同螺頭干貝份量足料 -♡ 平安奶黃流沙包(三隻) ♡ $38奶皇包一咬落去就流心😋-♡ 曲奇熊貓Cookie ♡ $36一嚟到就見到好大杯上面仲加咗球曲奇雪糕令到口感更加順滑。-♡ 黑糖厚鮮奶 ♡ + $8香濃嘅牛奶味 加埋黑糖 呢個價錢真係好抵飲😍-❥ ‼️宜家餐廳仲做緊推廣優惠‼️松葉蟹肉蟹膏小籠包 4隻 推廣期內 可用半價 $29 享用。✅成為佢哋嘅
今日去開沙田禾輋附近行街,
意外發現呢一間隱世親民餐廳😍
嘢食平、靚、正‼️
♡ 帶子粒粒炒飯 ♡ $62
飯粒炒得粒粒分明
而且醬汁均勻地滲滿每一粒米飯
加埋鮮甜嘅細小嘅粒粒帶子
真係唔錯😋
♡ 升級輕盈小食 ♡ +$20
小食種類都頗多 ~
而我就揀咗千層水晶肉同蒜泥黑毛豬
特別覺得黑毛豬好嫩 好好食
底部仲有粉皮同青瓜,
係開胃嘅前菜。
小籠包一食落去就爆肉汁
都算抵食👍
♡ 花膠螺頭干貝燉雲吞雞湯 ♡ $78
呢度嘅燉湯真係好出名 😋
所以一定要試吓。
湯底濃郁,雞肉同埋雲吞都好鮮甜,
花膠同螺頭干貝份量足料
♡ 平安奶黃流沙包(三隻) ♡ $38
奶皇包一咬落去就流心😋
♡ 曲奇熊貓Cookie ♡ $36
一嚟到就見到好大杯
上面仲加咗球曲奇雪糕
令到口感更加順滑。
♡ 黑糖厚鮮奶 ♡ + $8
香濃嘅牛奶味 加埋黑糖
呢個價錢真係好抵飲😍
❥
‼️宜家餐廳仲做緊推廣優惠‼️
松葉蟹肉蟹膏小籠包 4隻
推廣期內 可用半價 $29 享用。
✅成為佢哋嘅會員會員待遇✅
1. 消費有9折優惠
2. 優先訂座
3. 定期贈送會員優惠
4. 半價飲品(不包括生啤類)
⇢店鋪資料:
龍門一番川滬·紫砂燉湯 (沙田)
沙田德厚街3號禾輋邨禾輋廣場2樓210A號舖
🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X沙田
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南
#沙田 #沙田美食 #沙田好去處 #沙田禾輋