2012-07-11
朋友造訪新居,當然要負責晚飯選址,原意係過新城市食,但傾偈傾到入神失時,餓意襲來之時才發覺已八點幾喇,於是近近地,諗都唔使諗,就過沙角新廣發啦 !!朋友見任食邊爐吸引 , 但後來又想到 ... 男友食飽 late join一陣唔食野都計佢人頭 , 就會好唔抵 , 所以都係食返小菜1. 椒鹽鮮魷 ~ 呢度o既椒鹽野一向有保證 , 粉薄 , 炸得金黃香口 , 可惜今日 d 魷好奀瘦 , 無左啖啖肉o既感覺 2. 避風塘瀨尿蝦~ 熱辣辣上台 , 傳出一陣撲鼻o既蒜辣香 , 亦聞得出有幾熱氣下意識用筷子撥開 d 炸蒜 , 攤開 d 瀨尿蝦等佢散下熱 ,可能我咁樣 " liu " 黎 " liu "去好似數緊有幾多隻咁 , 阿叔就埋黎話 : " 呢度實夠你地兩位食o家喇 , 有十八隻呀 "佢咁樣一講 , 我就真係數一數 , 果然係十八隻 , $85 咋喎有大有細 , 都算有肉食 , 仲幾鮮甜爽肉 , 正 !! 3. 豉椒牛肉炒面~ 上台不禁嘩然 , 好鬼大碟 !! 鑊氣十足唔在講啦 , 脆卜卜的豉椒汁好香 , 牛肉無筋唔會韌 , 都無話好重鬆肉粉 feel青椒洋蔥都炒得夠透 , 淋淋地好好食 !
但傾偈傾到入神失時,餓意襲來之時才發覺已八點幾喇,
於是近近地,諗都唔使諗,就過沙角新廣發啦 !!
一陣唔食野都計佢人頭 , 就會好唔抵 , 所以都係食返小菜
1. 椒鹽鮮魷
青椒洋蔥都炒得夠透 , 淋淋地好好食 !! ## 呢度食小菜有得每位加 $8 任飲汔水兩個鐘 我同朋友一共飲左五枝 , 而朋友o既男友遲左過黎
佢唔舒服 , 成晚飲茶 , 阿叔心水勁清咁話收兩個 $ 8 ok la ...
佢知道男朋友黎接女朋友 , 一啖汔水都無飲過 !
但平時呢 d 一加就位位都要加 , 唔會理你飲唔飲o家嘛
阿叔你係得o既 !! 呢個好評你都有有功勞 ^v^