2020-11-27 1930 views
預早左時間book晚餐,算好容易book到。我哋今次係坐bar table個邊,所以價錢都比較相宜。入口位都幾容易搵。呢個經典嘅麵包藍,我覺得都真係幾有特色,其中大約我哋試咗三個(因為要留肚之後食其他嘢),都唔錯。不過如果個牛油係熱嘅話會更加好。頭盤係送嘅,我都唔係好知個名,大約記得佢係講入邊有耶路撒冷阿枝竹-菊芋+三文魚子... ,味道我就覺得太鹹,好彩份量唔多。之後呢個係帶子,加一啲佢自製嘅醬汁,我覺得幾好食,係個醬汁濃味左少少,不過整體黎講算OK。然後呢個係銀鱈魚,我自己本身就好鍾意食銀鱈魚,我覺得佢呢個整得十分唔錯,不過都係同一問題,如果佢個醬汁可以整得清淡少少會更加好。再之後呢一個係Risotto,一開始我見到佢顏色幾靚,五顏六色咁,以為幾吸引,點知食落我覺得唔係好啱我個人口味,佢嘅味道係偏酸酸地,可能因為我走咗佢本身嗰個醬汁嘅問題(因為我唔食得蒜),聽職員講個醬汁係有紅菜頭同埋蒜係入面,我諗咁樣某程度上影響咗呢個菜嘅口味。到我最鍾意食嘅呢個係龍蝦意粉,佢喺個菜單入邊係有三粒星嘅,我諗都應該要試吓所以就叫咗,都真係冇令人失望嘅。不過如果個意粉可以再煮林少少會更加好食。埋單個陣

入口位都幾容易搵。

經典麵包藍

頭盤

*La Saint-Jacques

Le Black Cod

Le Riz

Les spaghettis

到我最鍾意食嘅呢個係龍蝦意粉,佢喺個菜單入邊係有三粒星嘅,我諗都應該要試吓所以就叫咗,都真係冇令人失望嘅。不過如果個意粉可以再煮林少少會更加好食。埋單個陣我哋同職員反映過,佢話我哋係可以要求佢煮意粉嘅時間再耐啲,煮林啲係冇問題既。

La Caille

最後呢個係鵪鶉再加薯蓉,都係菜單推介菜式之一,我都覺得味道唔錯,可以試吓。薯蓉同出邊食係真係有啲分別嘅,不過咁樣嘅價錢再配埋呢樣嘢我又覺得差唔多係要有呢啲質素。

Le Melon,Le Soufflé

最後去到甜品,有一個係乾邑疏乎厘假朱古力雪糕,疏乎厘食落係真係有酒味嘅,中和左個甜味,都算OK。另外嗰個係類似雪葩嘅甜品,有啲生果係入邊,都fresh既。仲有就係一啲送嘅慶祝生日嘅甜品,冇咩特別。

之前都有聽人講話呢間米芝蓮三星唔錯,所以都抱有好大期望去試,可惜食完個總結係不過不失,因為絕大部份嘅嘢都比較濃味,同埋有啲菜會好鹹,本人黎講唔係太鍾意,可能係個人口味嘅問題啦,所以我覺得冇試過既可以過嚟試吓,食過嘅就唔係太需要再嚟。不過認真佢嘅服務都真係唔錯,今次我哋過嚟係慶祝生日,我都真係聽咗好多句生日快樂,係幾窩心嘅。負責我哋嘅Staff都好細心同有禮貌,係我落單之前已經問定我有啲乜嘢係唔食得,再幫我安排啱我食嘅餸菜。另外,環境黎講係幾適合傾偈同埋慶祝。

經典麵包藍
Le Black Cod