2024-09-11 407 views
🍱餐廳:半島漁港/阿翁火鍋館(油塘)🏫地址: 油塘鯉魚門道80號鯉魚門廣場2樓208B號舖媽咪鍾意食粵菜,今晚喺大本營行完街就穿過去鯉魚門廣場去半島漁港/阿翁火鍋館開餐,皆因朋友上次話呢度有一蚊小菜,好抵食,絕對同意呀!唔單止用一蚊叫咗¼隻燒鵝,我哋仲叫咗個$768四至五人套餐,結果梗係又食又拎啦🤣~燒鵝有明火熱住不會凍,皮脆肉嫩,係足四分之一隻嘅,所以一蚊雞必定要點,超值之選🤗套餐包括有:~小食一款*沙薑豬手夠淋好入味,上枱有錫紙包裹着,能保持溫度,相當唔錯😃~是日老火靚粉葛鯪魚湯很有家溫暖的感覺,非常足料,阿媽同家姐都話靚過佢哋自己喺屋企煲🤣~文昌雞半隻雞肉感覺新鮮嫩滑,調味適中,點少少薑蓉一齊來吃冇得頂❤️~廚部小菜三款*金蒜銀絲蒸蟶子皇五隻係大size嗰款,有五隻,唔單止蟶子好食,啲粉絲都好正,食得真滿足😍*豉油皇炒鵝腸鵝腸好爽口,豉油皇調味很惹味,有很多芽菜仔點住醬汁來吃,好掂😁*豉汁涼瓜鮮牛肉牛肉不會靭,加埋涼瓜豉汁味道很匹配,呢個家常小菜值得推薦呀!~精美甜品有陳皮紅豆沙同桂花糕,紅豆煲得夠火喉,口感綿密;桂花糕不會太甜,很清新,有兩款甜品吃真的太完美😊總括嚟講,呢度小菜款
🍱餐廳:半島漁港/阿翁火鍋館(油塘)
🏫地址: 油塘鯉魚門道80號鯉魚門廣場2樓208B號舖

~燒鵝

套餐包括有:
~小食一款

~是日老火靚

~文昌雞半隻
雞肉感覺新鮮嫩滑,調味適中,點少少薑蓉一齊來吃冇得頂❤️

~廚部小菜三款
*金蒜銀絲蒸蟶子皇五隻

*豉油皇炒鵝腸

*豉汁涼瓜鮮牛肉

~精美甜品

總括嚟講,呢度小菜款式多,地方寬敞,光線充足,一家人或朋友聚會啱晒,唔怪得知有咁多街坊幫襯啦👍