2022-07-22 1303 views
同幾位同事收工到油塘「醉瓊樓」飯店食飯,呢間飯店我細細個已經都喺度營業,一直屹立不倒。因為無論人情味定食物質素都有一定質素。今日同三五知己叫左六人套餐。合共5個小菜。👍1.金牌鹽焗雞(一隻)醉瓊樓招牌!一定要食,味道甘香,入口嫩滑,配埋d沙薑汁,送飯一流!🤤2.沙嗲牛肉粉絲煲其實我一直都唔係好明點解要放菠蘿入去,個人覺得唔係好夾,加上今日d沙嗲汁有d失色,不過見牛肉都足料,畀個合格你。🙃3.豉汁蒸大鱔兩個字,好食。🙂三個字,唔夠食。👏豉汁配大鱔唔會輸囉,想食多幾碟。4.京都焗肉排糖醋豬排,汁夠甜,菠蘿水密桃夠酸,豬排啱晒一班食肉獸。❤️5.味菜炒豬肚略為有少少油,一般般,最好食係d味菜😛豬肚都爽口。醉瓊樓可以係油塘屹立不倒咁多年,人情味就係其中因素,油塘有咩食?我點都會諗起「醉瓊樓」。飲酒食飯嘅一個好選擇。

今日同三五知己叫左六人套餐。合共5個小菜。👍

1.金牌鹽焗雞(一隻)
金牌鹽焗雞

2.沙嗲牛肉粉絲煲
沙嗲牛肉煲

3.豉汁蒸大鱔
豉汁蒸大鱔

4.京都焗肉排
糖醋豬排,汁夠甜,菠蘿水密桃夠酸,豬排啱晒一班食肉獸。❤️
京都焗牛排

5.味菜炒豬肚
略為有少少油,一般般,最好食係d味菜😛豬肚都爽口。
味菜炒豬肚

2022-07-19
$115 (Dinner)
金牌鹽焗雞
沙嗲牛肉煲