2019-01-27 20 views
台飲店響香港真係長開長有,少個賣點都做唔住,而呢間就以榴槤做賣點😌 小弟就唔食榴槤的,但朋友想試就陪下佢見到佢杯貓山王沙冰($42)落料落到好似唔洗本咁,一大堆榴槤蓉塞落去感覺超臭😂 聽聞榴槤味幾勁,係唔多夠甜而我杯話梅青檸梳打($28)就清新解渴,酸酸地幾開胃另一個朋友果杯係椰青沙冰($28),因為係用椰青水個味唔算好濃烈,但同樣係走清新路線😌不過比起嘢飲,個人覺得呢度個西班牙油炸鬼($28)先係必點推介✨ 即叫即炸新鮮熱辣,然後外面夠香脆內裏就好似蛋糕咁帶軟熟質感,沾漿可以揀榴槤醬同椰子醬,咁我揀後者味道都唔失禮,椰子醬偏香濃稠身,同churros好夾,大推這個😍

而我杯話梅青檸梳打($28)就清新解渴,酸酸地幾開胃