2019-06-03
晚飯去完果欄,在油麻地“搵食”, 和同事行過中南,看到Plato Cafe。記得這間餐廳晚飯有超過10個選擇,之前來過幾次都好滿意。今次晚飯繼續揀佢!看到Menu, 無記錯,晚飯係有13個選擇,再加一個豬手set dinner。我和同事揀左德國脆皮咸豬手和香蒜白酒蜆意粉,各自點了一款花茶。餐湯,蒜蓉包和餐飲,很快送上。因為兩個都唔飲凍野,紅莓和伯爵茶係好好的選擇。 飲完餐湯,香蒜白酒蜆意粉好快送上,意粉醬汁調配適中,蜆肉鮮味,如果喜歡意粉,個人推介這款。然後是豬手,連木盤上的豬手配上兩款醬汁和薯菜。 豬手外皮香脆,肥肉唔算多,肉質細嫩,份量充足,夠兩三個人一齊食。豬手整得出色,兩款醬汁調配,令人味覺recharge, 口感和味道唔會覺得悶, 整體覺得驚喜,性價比極高!如果經過油麻地,推介Plato Cafe, 環境舒適之餘,Set Dinner一定會係大滿足之選!