2024-08-09 310 views
油麻地果欄附近都有唔少好嘢食真係得閒花時間去搵下嘅話會有好多surprise🤣點會估到佢呢個咁重佬咪嘅一區搵得到啲咁新潮嘅餐廳🤣近年好興生酮飲食🥰主打冇澱粉質好多人都會靠新酮飲食嘅方法嚟去幫自己改善體型🫶🏻但係其實好多餐廳都冇照顧到新酮飲食愛好者嘅需要因為我哋嘅粥粉麵飯好多都係包含咗澱粉質但係今次介紹嘅呢一間茶記竟然係有為新酮飲食愛好者度身訂造.🐷首創生酮沙嗲牛肉白湯麵今次食嘅呢一個面真係有驚喜 個麵條竟然唔係用麵粉整🤣🤣🤣 麵底以白湯為底 既清新又夠滑 又有咬口牛肉嘅份量亦都係完完全全對得住個價錢🐷 牛肉肉質軟嫩鮮甜 完全襯托咗沙嗲醬嘅香氣🥰🐷首創生酮炸大雞髀白湯麵炸到金黃酥脆嘅雞髀 咬落去超級juicy 配合咗清新鮮甜嘅麵條 實在係絕配雞髀肉質嫩滑 外層炸得好入味 令人食完仲想再食而且呢兩個套餐仲有一個奄列🫶🏻個奄列嘅口感非常之滑🤣 簡單但好味🥰🐷生酮厚椰拿鐵其實小編係第一次飲呢一個生椰拿鐵🤣 有濃郁香滑嘅椰香 配合咗醇厚滑順嘅奶味每一啖都能感受到椰奶嘅醇香 仲有一點點咖啡苦澀🤣 令整個飲品變得更加平衡動人😝 飲落去口感絕佳 對於追求健康生活嘅人嚟講 佢絕對係最佳嘅飲品之選🤣🐷生酮
油麻地果欄附近都有唔少好嘢食

🐷首創生酮炸大雞髀白湯麵
雞髀肉質嫩滑 外層炸得好入味 令人食完仲想再食

🐷生酮厚椰拿鐵

🐷生酮厚椰紅茶
呢個飲品同樣都飽含住椰奶嘅濃郁香氣,中不過相比拿鐵 佢更加light 完全唔會令人感覺太heavy或太甜膩
紅茶嘅香氣亦都相當出眾 整體來講都很和諧🤪
餉記冰室
📍 油麻地廣東道867-885號祥發大廈地下1號舖
#吃貨日常#香港#日本菜#尖沙咀#餐廳推薦#美食分享#hkfoodie #foodiehk #油麻地 #油麻地美食 #美食