2020-12-13
My Coffee Time☕️ Mamaday Studio💫..Yau Ma Tei 有間玩味十足既💁🏻♀️ Mamaday 自助Cafe☕️,而且途經附近,離遠處已經非常矚目,色彩鮮艷🌈 既橫裝,為油麻地地帶,帶來非常前衛既本土色彩。.而由於店舖前身為唐樓格局,所以Cafe Shop 分為上下兩層。下面為自助形式售賣各種咖啡食物;上層就以咖啡廳作為休息空間,格局頗特別又新鮮。.穿過色彩斑斕既長樓梯,就會入到一個超Cozy 既休閒位置,有室內&室外,一枱一物都佈置滿有心思呢,同樣夠晒chill💫。岩晒型格既香港人,有個型而且玩味十足、新派又前衛。.食物方面:點選了咸、甜點各一🍰 & 兩杯咖啡☕️。咸點為泡菜批,很創新既咸批;甜點為Macha Cheesecake;咖啡有滴漏咖啡,配上煉奶攪拌喝,味道香甜,當然亦唔少得拉花Coffee。..靜靜地坐著,真的感覺很捨意💕,生活是時候讓自己放慢腳步👣,慢活一下,享受當下的時光吧。..×××××ש油麻地白加士街105號地舖..
岩晒型格既香港人,有個型而且玩味十足、新派又前衛。
食物方面:點選了咸、甜點各一🍰 & 兩杯咖啡☕️。
×××[Mamaday Studio]×××