2020-10-06
//< 八屋 Cafe Hachiko >呢間位於油麻地既樓上cafe雖然唔大,但係無論裝修、食物同飲品既質素都認真唔錯😄完全係視覺享受🤩除左咖啡☕️、茶🍵夜晚仲有whisky🥃~ 以前係地舖,重新開業!小編亦係第一次去😊————————————————- 草莓法式西多士 $88 -呢個同餐牌裡面既圖好唔同~西多士感覺厚身左仲有糖粉係面👻西多士唔會好淋油,甜度適中,帶有淡淡肉桂味~仲配有藍莓、草莓🍓配埋飲品一大享受~————————————————- 脆炸薯條 $49 -小編幾鍾意呢度既薯條🍟超級有肉地!而且炸得啱啱好,好鍾意佢個texture🤩你一條我一條傾住計好快清晒😈————————————————- 宇治抹茶拿鐵 $50 -呢度既抹茶粉係用上日本AA級,非常揼本!😎友人覺得呢杯拿鐵層次分明,抹茶味唔會苦澀,再濃郁一點更好🍵————————————————- 宇治抹茶白玉拿鐵 $58 -基本上同上面個杯差唔多,但係多左白玉!白玉煙煙韌韌加添口感🤩推薦!除左白玉仲有得揀紅豆架~————————————————-日本焙茶拿鐵 $50 -焙茶比抹茶更勝一籌!❤️焙茶味比抹茶
< 八屋 Cafe Hachiko >
- 草莓法式西多士 $88 -
- 脆炸薯條 $49 -
- 宇治抹茶拿鐵 $50 -
- 宇治抹茶白玉拿鐵 $58 -
-日本焙茶拿鐵 $50 -
焙茶比抹茶更勝一籌!❤️焙茶味比抹茶更香濃,配埋下面既鮮奶好好味😋
-玫瑰咖啡拿鐵 $48 -
呢杯一上檯,隔住個口罩已經聞到淡淡玫瑰味!🥰奶泡上面有一大堆花瓣,美美的😛
-藍甘檸檬氣泡 $40 -
呢杯係小編order既!睇小店ig見到覺得blue lemonade真係好靚😍飲落口帶有少少藍甘既香氣,配埋檸檬微酸好開胃!下面仲有檸檬皮好fresh!
————————————————
聽聞以前呢間cafe有雪糕🍦賣,希望小編有機會仲可以試到啦😭整體而言,呢度環境好舒適,食物同飲品presentation超吸睛而且有質素,推薦大家來噢!夜晚會搖身一變變成whiskey bar! 有機會夜晚來再同大家分享🥰
**餐牌不能盡錄
評分:8/10