2023-06-23
以紫色為主色調,整體氣氛型格又充滿未來感 💜 每論派頭定食物質素都有一流水準既Bar & Restaurant,就係位於油麻地既BASE 3🌼 基地叁重奏呢個基地叁重奏冠以店名,係非常好食既一道前菜/小食叁重奏分別有風乾火腿配蜜瓜、柚子漬海鮮、法式海螺風乾火腿配蜜瓜,真係絕配黎Parma Ham既鹹味同蜜瓜既甜味真係好夾 👍🏻無野可以挑剔!🌼 柚子漬海鮮有唔同既貝類海鮮,柚子做既醬汁同唔同既貝類都非常夾,酸甜味香濃,貝類爽脆,好正 😎法式海螺非常香口,不過可能薯蓉先係主角,因為佢地既薯蓉真係太好食😋🌼 荔枝木煙燻M8和牛腹肉 Medium Rare成個木盒上既M8和牛令我諗起另一間食和牛既燒肉店,而且的確用個木盒上既和牛真係特別好食🤤Medium Rare既牛腹肉控制得非常準確,肉質滑嫩,完全唔韌但同時有非常好既咬口。每一啖都有滿滿既肉汁係口度爆出黎!成塊肉就係咁係口入面化開❤️ 而伴碟既薯蓉真係超級好食!!無錯,又係薯蓉,Base既薯蓉真係世界級 🖤🌼 法式雞鵝肝飯鑊仔飯一樣既法式雞鵝肝飯,飯粒比較乾身,配上紅酒汁,食落唔會太乾,反而啱啱好 💚配上焗得香口既鵝肝同雞肉,呢個飯真係食完一
🌼 基地叁重奏
呢個基地叁重奏冠以店名,係非常好食既一道前菜/小食
叁重奏分別有風乾火腿配蜜瓜、柚子漬海鮮、法式海螺
Parma Ham既鹹味同蜜瓜既甜味真係好夾 👍🏻
無野可以挑剔!
🌼
🌼 荔枝木煙燻M8和牛腹肉 Medium Rare
成塊肉就係咁係口入面化開❤️ 而伴碟既薯蓉真係超級好食!!
無錯,又係薯蓉,Base既薯蓉真係世界級 🖤
🌼 法式雞鵝肝飯
配上焗得香口既鵝肝同雞肉,呢個飯真係食完一啖就想食下一啖😍
🌼 Matcha Caramel Smoothie
焦糖抹茶沙冰非常好飲!
抹茶味非常濃,甜中帶甘
沙冰冰爽,啱晒夏天慢慢享受
🌼 Strawberry 🍓 Hibiscus Tea Smoothie
士多啤梨洛神花茶沙冰味道酸酸甜甜,鍾意飲酸野既朋友應該好鍾意