Mum's not Home名字好特別既樓上cafe,地址是在上海街302號舖的轉角位!一開始搵極都搵唔到。。其實好近油麻地C出口,但位置較難搵,而且行樓梯時上去時有啲暗呢(⊙ω⊙)未入去已經聽到music,門口好特別既設計!禁鐘先~靚仔哥哥即刻出來歡迎客人(^^)/~~~入到去可以自己揀位,鋼琴位都坐得嫁( ´▽` )ノ我就揀左窗口位~~~跟住個哥哥就會拎個大meau比你揀,有飲品同homemade蛋糕大部分都係$40今日近黃昏先去 所以有啲款已經sold out(>﹏<)不過唔緊要,我主要係想試招牌蛋糕(一開業就有了) —— 藍人秘蛋Butterfly Pea Lime Cheesecake $40有咩特別?我都吾知呀 都未食過~ 只係覺得顏色好靚 比人好神秘既感 顏色好治療呀(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)依個Cheesecake係由蝶豆花茶同青檸整既,蛋糕質感硬實而且芝士味濃郁,但因為都重青檸味所以完全吾覺得膩☻ ☻食蝶豆花個陣我覺得好似食緊果乾甘~但食完都吾知實際蝶豆花係咩\(//∇//)\餅底吾夠脆 偏軟淋 但好香牛油味(>^ω^<)個cake真係好輕盈
Mum's not Home
入到去可以自己揀位,鋼琴位都坐得嫁( ´▽` )ノ
大部分都係$40
藍人秘蛋
今日近黃昏先去 所以有啲款已經sold out(>﹏<)
藍人秘蛋
餅底吾夠脆 偏軟淋 但好香牛油味(>^ω^<)
個cake真係好輕盈 食完覺得可以食多個٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
Cafe格局似屋企feel,比人感覺好free!一路食仲有輕音樂伴奏,又渡過一個寫意既下午♪( ´▽`)