2019-04-15
午餐時間一定大排長龍的風雲丸,試過兩次中午來,都係等得太耐要轉場。今次有幸晚上七點來到,不用排隊。我們兩人推門進店,沒有侍應帶位,所以坐下來等待,但等了一會兒也沒有侍應招待。入正題,沾面大概是$100左右一碗。我地每人叫一碗,另加一份餃子🥟。留意點面時要選擇面的份量200g, 300g或400g. 我地不太清楚份量,侍應的回覆沒有讓我們理解到,大約是400g就等於碗的一半是面。哈!我地唔會知個碗有幾大。 最後我地都係揀左300g. 拎個中位數。 我地同樣選了豚骨魚介味玉厚叉燒沾面。沾汁是帶辣味的,我唔食辣,會覺得辣。試味沾汁是濃味的!面無味用來沾面食是剛剛好。厚叉燒肥瘦適中,好味!玉子半熟適中,流心餃子🥟香脆可口一碟有五隻停口後,我覺得我點多左面的份量,200g應該能食完的。 沾面非我口味,太濃味,試過就好。
餃子🥟
香脆可口