2024-10-02
估唔到喺商場入面嘅餐廳 裝修都可以咁靚 Royal Inn真係令我大開眼界✨門外已經有大量花卉 入面去再有巴黎凱旋門/古典吊燈/歐陸式餐桌 充滿法國氣氛 心情即刻🆙🆙🆙呢度主打法國料理 擺盤亦仔細精緻🍽️下午有lunch set 價錢都係$1xx 包埋湯同飲品 都幾抵㗎ꕥ Starter可以選擇餐湯或者凱撒沙律🥗我想講個湯碗超級靚😍當日嘅餐湯係甘筍湯 甜甜地 質感好rich 好濃郁 另外配咗烘脆嘅麵包🥖ꕥ Main Course我揀咗香煎三文魚伴香橙忌廉汁🐟三文魚都幾大件 外皮煎到脆脆地 魚肉依然嫩滑 而且有豐富魚油香 底下有薯蓉 仲有唔少配菜 例如蘆筍/車厘茄等 特登加咗兩片風乾橙 配合返個香橙忌廉汁 橙味都幾濃郁㗎🍊經典黛安娜牛扒 黛安娜個名好女神👸🏻原來呢個菜式都係源自法國 牛扒點咗7成熟 外酥內軟 肉汁豐富🐂醬汁係以菇菌調配 鹹甜兼備 味道有層次下次再試下嚟dinner先 見佢哋都有好多唔同酒款 配埋咁靚嘅環境 氣氛應該好浪漫好正🥂💕
ꕥ Starter
ꕥ Main Course