2005-04-14 29 views
琴日去大班,終於有我前日買唔到既法式梳乎里芝士蛋糕喇!又係一大件長方形,味道可以話係唔覺有芝士味,有都只係好少好少,味道似普通蛋糕,唔太特別,最差係個蛋糕面既啡色皮,好硬又無味道!紙包蛋糕個皮好好多囉!質感雖然有少少濕同軟,但係都無梳乎里既感覺。我既食評同一些牛奶所講既好唔同,唔知會唔會係間間大班有分別?不過,我呢次就覺得唔抵囉!另外,我都食左佢既英式鬆餅同家庭裝穀麥粟米包。前者只係提子士干,但係做唔到外脆內軟,外皮厚而硬,心頗實,又易散,質感偏向蛋糕,唔係好既scone !穀麥粟米包都係幾硬下,面頭有好一粒粒,可能係穀卦?無乜味道,粟米係包心,但係只得好少, 又係唔太好味之作!