2018-09-25
旺角周圍都人擠人,但係就真係好方便,約朋友大家都鍾意喺雅蘭老地方等。已經第二次幫襯品越,一般店員服務都很好有笑容。而且我鍾意佢裝修有啲特色同埋座位夠晒闊落。每一次睇Menu都有新鮮嘅感覺,今次我一定要試吓招牌菜式 火焰燒春雞配秘製香橙酒 $188。限量供應㗎!製作需時請耐心等候!用心做嘅食物真係要啲時間,原隻春雞上枱,由 經理 serve 我哋,經理好搞笑問我地準備好手機影相未?!首先淋上香橙酒,然後點火,說時遲那時快火燃燒着春雞,然後有一陣香氣撲鼻。經理再幫我地切開隻雞,原來內藏玄機。燒春雞裏面有黃姜飯,飯吸收晒雞裏嘅精華,有雞油香味所以更加惹味。皮脆肉嫩又多汁,係我嘅好味推介!就算普普通通一個馬拉盞炒芥蘭,辣得特別惹味,顏色翠綠,食落又唔會話好油膩。峴港焗扇貝煮法有越南特色,外層金黃色嘅醬汁包裹着大大粒嘅帶子,厚厚實實,肥美多汁。三色冰夠特別,顏色靚之餘又唔會太甜。 最後嘅香芒糯米飯,見到心心嘅外型,心都被溶化了,加上芒果夠晒甜,perfect ending 。
三色冰夠特別,顏色靚之餘又唔會太甜。