2023-07-13
ᴅᴀʟʟᴏʏᴀᴜ貴為法國皇室品牌,甜品質素有保證。襯住夏日優惠,可以午餐價錢品嚐3道菜式晚餐,好吸引 ᵔ︡⌔ᵔ︠✢ ✢ 𝒫𝒶𝓇𝒾𝓈 3-𝒸𝑜𝓊𝓇𝓈𝑒 𝑀𝑒𝓃𝓊 ✢ ✢ⓢ𝕆𝐮𝕡酥皮干邑龍蝦湯(+$35)麵包籃𝓂ⓐเ几香煎比目魚 龍蝦湯底澳洲和牛(+$70)𝓭𝐄ѕѕ𝐄ⓡт抹茶雪芳蛋糕 𝓭ⓡเ几𝓀Earl grey - 特式茶Or!Tea™️ 加咗佛手柑味,好香精,個人不太接受整體嚟講,唔算係正宗法國餐,只屬正常西餐,賣相都唔特別講究。𖢇酥皮夠薄鬆化,但龍蝦湯飲落似罐頭湯,較浠,干邑令成個湯變苦,影響鮮味,反而2款餐包有驚喜,保持溫度,外脆內軟。𖢇魚煎得剛剛好,口感嫰滑,唯龍蝦汁醬與餐湯同味,建議用較fresh既檸檬牛油汁較佳੭♡ 和牛性質比最高,淋滑無筋,外層有焦香味𖠅𖢇蛋糕原來係mousse質地,只有中間小部分為雪芳蛋糕,感覺較膩,略嫌抹茶味不夠濃(蛋糕可以早一日預留定款式)
✢ ✢ 𝒫𝒶𝓇𝒾𝓈 3-𝒸𝑜𝓊𝓇𝓈𝑒 𝑀𝑒𝓃𝓊 ✢ ✢
ⓢ𝕆𝐮𝕡
酥皮干邑龍蝦湯(+$35)
麵包籃
𝓂ⓐเ几
香煎比目魚 龍蝦湯底
澳洲和牛(+$70)
𝓭𝐄ѕѕ𝐄ⓡт
抹茶雪芳蛋糕