2018-04-18
今日上晝去銅鑼灣做身體檢查,因為要抽血,所以早餐都冇食,難得有半日假,朋友話附近有間樓上食肆中午套餐好抵食,於是就跟佢上咗去試吓原來係樓上泰國餐廳,環境都唔錯,光猛舒服,空間感較大,兩個人都俾個大卡位我大大樽水,俾你自斟自飲,減少侍應騷擾嘅次數,午市套餐都有好多選擇,價錢都好親民朋友order咗個冬陰公炒飯,份量夠唔再講,原來冬陰公都可以炒飯,朋友話酸酸辣辣,好過癮,我都試左少少,真係幾得意, OK喎而我就叫咗個青咖喱雞,我特別鍾意青咖喱嘅香味,雞肉嫩滑,佢哋呢度嘅份量都係偏大,啱晒剛剛抽完血嘅我如果唔係大胃王的朋友,記得叫佢哋少飯午餐仲要包埋甜品同飲品,甜品係椰汁糕,椰汁香,配上滑滑的糕底,盡情加滿足而特飲都只需要加多$5,我當然要叫返杯喇我揀左三色冰,最驚喜嘅係,黃色一條條嘅,竟然係大樹菠蘿🍍,少少甜得黎又好清新,真係估佢唔到喎以銅鑼灣呢啲高消費嘅地方,咁嘅價錢食個lunch都算係好經濟嫁喇,再加埋食物、環境同服務都不錯,值得一試
冬陰公炒飯
青咖喱雞