2023-03-06 79 views
今日喺觀塘行完街,但係食過APM已經好悶,所以就去到這個新商場睇吓有咩食,點知見到這一間泰國餐廳裝修非常識揀㗎,所以又見到有不同套餐可以唔使諗就入餐廳內。套餐有二人,四人及六人,可以散叫,咁啱今日四個人就叫了個四人餐。有六度食物(頭盤x可選2,餐湯,沙律x2可選,主菜甜品,飲品)而且餐牌上有多款種類可供選擇。頭盤選擇了泰式生蝦刺身 -蝦肉爽身,點那個sauce味道更好。手打蝦棒 -鮮甜蝦肉味凱撒海蝦沙律 - 沙律菜好新鮮蝦也不細隻。泰式酸辣柚子沙律 -柚子比較甜,辣辣地我這個泰式湯里面有好多肉碎,飲落都好清甜。 薑黃菠蘿炒飯 - 這個飯跟想像的不同比較濕身。平時通常是半個菠蘿半碟,這個是放在碟上。泰館蟹肉咖喱配香蒜麵包 -有好多蟹肉,麵包好鬆化。甜品就比較一般。泰式街頭雪糕 泰式椰香香奶凍Tiramisu -朱古力蛋糕做底,免曾那個CREAM就非常之soft朋友見到啤酒做緊特價,$18支,所以佢揀咗珊瑚柚味的啤酒,而我哋又選擇了兩杯特飲,西柚冰涼以及泰館悠柚泰式奶茶,茶味濃郁。

頭盤選擇了
泰式生蝦刺身 -蝦肉爽身,點那個sauce味道更好。
手打蝦棒 -鮮甜蝦肉味

凱撒海蝦沙律 - 沙律菜好新鮮蝦也不細隻。
泰式酸辣柚子沙律 -柚子比較甜,辣辣地

我這個泰式湯里面有好多肉碎,飲落都好清甜。

泰館蟹肉咖喱配香蒜麵包 -有好多蟹肉,麵包好鬆化。

甜品就比較一般。
泰式街頭雪糕
泰式椰香香奶凍

泰式奶茶,茶味濃郁。