今次又係屋企附近出動,呢間泰國野都食左好多年,係紅磡區食泰國野一定會諗起佢。由正宗泰國人主理,所以樓面都係泰國人,但佢地識講廣東話,唔使擔心雞同鴨講。菜單上好多款式但部分可能加入左香港元素但唔好理,好食就得~食泰國野我來來去去都係叫果幾款,一家大細都食得。今次叫左炭燒豬頸肉,海鮮冬蔭公湯,青咖哩配雞,炸皮蛋蝦球,椰青,芒果椰漿飯。重點要介紹泰式豬手,今次第一次食,估唔到咁好食。豬骨已經除去,上碟前已經切好一件件,仲要超淋好入味。完全feel到D骨膠原係個口入面慢慢溶化。食左咁多年都唔知佢個豬手咁好食,對自己好失望啊~

食左咁多年都唔知佢個豬手咁好食,對自己好失望啊~
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 炭燒豬頸肉
  • 泰式豬手