2019-03-10
Greyhound 已經在泰國出名左一陣子,但去到泰國無食,在香港試左🤣好耐都冇去沙田,上幾個星期六去左附近個博物館,順便黎市中心睇吓有乜食,D餐廳完全唔同囇,間間都好多人等位,呢間比較小人,等了幾張本枱就有位。第一次食,原來係泰式Fusion 菜,menu 都有D泰菜,我最愛Pad Thai 。 叫左2個pad Thai , 因為有朋友食素,所以叫左一個蝦pad Thai 同一個素pad Thai ( 忘記影相) 份量ok ,不是太多亦不是太少,味道都幾好味。青醬帶子闊麵,大家都對西餐唔係抱咁大期望,因為呢間都係泰菜🤣 但竟然出奇地好味,帶子好新鮮青醬好creamy ! 仲要灑左很多芝士在面! 和牛漢堡包麵包應該係嘉頓個種,入面塊漢堡好有牛肉味,都係冇預計嘅🤣有一個細心位,就係將生洋蔥同蕃茄分開上,應該對一D唔食嘅朋友會方便左!但係我好鬼鍾意食!加多一個小食粟米餅配雞醬,呢個係好味嘅自己整應該唔難🤣🤣🤣
份量ok ,不是太多亦不是太少,味道都幾好味。
和牛漢堡包
麵包應該係嘉頓個種,入面塊漢堡好有牛肉味,都係冇預計嘅🤣
加多一個小食粟米餅配雞醬,呢個係好味嘅
自己整應該唔難🤣🤣🤣