2024-02-20
好耐無食過泰國野,特然行開九龍城就真係要去食下泰國野,呢間我之前都食過幾次,今次特登介紹比個朋友,佢都覺得好食😋選擇又多,個老細又勁nice,啲野食係超正宗😊🌟牛肉沙爹串燒 $44個牛肉串燒係燒到岩岩好,d牛肉食落去係好嫩,再點咪個沙爹汁,越食越香口🌟雞肉沙爹串燒 $22D雞肉係燒到一d都唔老,好似食緊雞腿肉咁,加咪個沙爹汁真係一流🌟豬肉碎生菜包 $118呢個菜式真係泰國餐廳必食既菜式之一,d豬肉碎既分量係好多,只係用左洋蔥同泰式辣醬去炒香個豬肉碎,食落去係辣辣地,可以用生菜包住一齊食,比較清新d,又可以撈咪個飯一起食,真係好正🌟泰式鮮蝦炒金邊粉 $108炒金邊粉真係我既最愛,分量好多用超到勁入味,上面仲有大大隻大蝦,d蝦食落去係勁彈牙,勁鮮甜。而d金邊粉係用左泰式辣醬去炒,食落去係甜甜地,辣辣地,個金邊粉又勁有嚼勁,加咪花生變得勁香口🌟泰式冰奶茶 $34呢度d奶茶同出面真係好唔同,飲落去係好滑,奶味比較重,甜度又岩岩好
🌟牛肉沙爹串燒 $44
🌟雞肉沙爹串燒 $22