2024-08-01
今日同朋友黎到依度食泰國菜,聽聞佢嘅甜品比主菜更加出名~事不宜遲,我地點咗2個午市套餐,摩登手工海南雞飯,必食榜No 1,海南雞非常嫩滑,一啲都唔鞋,點埋醬食就更加突出佢嘅鮮甜味,白飯轉咗做雞油飯,香味十足。蝦頭油大蝦炒金邊粉,金邊粉配料好多,除咗大蝦之外,仲有雞蛋絲、豆干,蒜片等等,炒得好有鑊氣。套餐可以追加小食,我地加咗沙嗲豬肉同雞肉串,沙嗲醬十分香口,豬肉同雞肉一樣燒得焦脆焦脆。D24榴槤酥球,酥脆嘅外皮包住流心嘅榴槤蓉,榴槤控一定要叫呀!緊係唔少得再追加甜品,網上見到厚吐司好吸引,一於點咗依個流金歲月丹麥厚吐司,哇一上到黎要即刻打卡,賣相超靚。厚吐司酥酥脆脆,配上朱古力雪糕同朱古力醬簡直係perfect match。十勝紅豆雪糕,雪糕綿滑,紅豆軟糯。最後緊係升級飲品,爆打玉柚柑,加咗西米,玉柚柑同青檸好清甜。烤杏仁生椰,生椰好濃郁,加上烘烤嘅杏仁片,令味道升華。
事不宜遲,我地點咗2個午市套餐,摩登手工海南雞飯,必食榜No 1,海南雞非常嫩滑,一啲都唔鞋,點埋醬食就更加突出佢嘅鮮甜味,白飯轉咗做雞油飯,香味十足。 蝦頭油大蝦炒金邊粉,金邊粉配料好多,除咗大蝦之外,仲有雞蛋絲、豆干,蒜片等等,炒得好有鑊氣。 套餐可以追加小食,我地加咗沙嗲豬肉同雞肉串,沙嗲醬十分香口,豬肉同雞肉一樣燒得焦脆焦脆。 D24榴槤酥球,酥脆嘅外皮包住流心嘅榴槤蓉,榴槤控一定要叫呀! 緊係唔少得再追加 甜品,網上見到厚吐司好吸引,一於點咗依個流金歲月丹麥厚吐司,哇一上到黎要即刻打卡,賣相超靚。厚吐司酥酥脆脆,配上朱古力雪糕同朱古力醬簡直係perfect match。 十勝紅豆雪糕,雪糕綿滑,紅豆軟糯。 最後緊係升級飲品,爆打玉柚柑,加咗西米,玉柚柑同青檸好清甜。烤杏仁生椰,生椰好濃郁,加上烘烤嘅杏仁片,令味道升華。