2019-08-27
大家樂上二樓有間隱世泰國野,元朗總店咁遠就冇咩機會食,開分店黎荃灣就一定要去朝聖!原隻泰皇香茅燒雞成隻雞上枱,店員表演火燒香茅,燒到隻雞滴晒汁,俾我地影相打卡 ☺ 再拎入廚房切件。啲雞肉超滑!同埋好入味,仲好香香茅味!泰式潮爆炸鮮魷睇個樣就知係招牌菜! 咁大串魷魚圈,見到都開胃。夾下一舊又一舊,好快就食晒喇,但唔緊要,寶物沉歸底,一堆堆香茅紫蘇下面仲有好多魷魚呀! 好似玩尋寶咁。冬蔭功海鮮湯我自己唔太食得辣,所以佢一上菜,冇等佢再煲滾我就不左一碗黎飲。有好多菇,湯又唔會太油。泰式鮮蝦炒金邊粉有蛋網既炒金邊炒好吸引嫁!金邊粉雖然幼身,但每條都均勻沾有醬汁,仲有大大隻茄汁蝦涼浸浸夏日冰鍋紅白火龍果,加埋泰式芋圓,椰漿同冰底都係分開另上,方便D唔好椰汁或食唔到好凍既朋友,好貼心呀!
原隻泰皇香茅燒雞
泰式潮爆炸鮮魷