2025-01-27
今日難得Mami M.可以放假半日😎約咗朋友去食位於將軍澳天晉嘅「泰Grill」!一去到就已經覺得環境好寬敞、舒適,而且仲有戶外座位,格局開放,好有泰式風情。真係好有放假感覺- 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥 - (2大人)🩷泰式豬頸肉肉質爽口細緻,香料調配嘅味道特別好,再加上佢地嘅泰式醬汁,味道更為提升💛蛋包虎蝦炒金邊粉金邊粉Q彈有勁,酸甜適中,仲搭配住薄薄一層蛋同兩隻大虎蝦!份量仲好大碟🩵雞肉、牛肉串燒肉質嫩滑,烤製時間同火喉應該恰當好處,所以能夠保留住肉汁!再配上沙嗲醬食,好有💜杏鮑菇串燒最俾到驚喜我嘅一道菜式!杏鮑菇清脆爽口,調味又係好出色,令到我好想追住食#mamim #v小妹 #hongkong #hk #香港 #香港好去處 #香港特色 #成長日記 #親子 #親子日常 #子供 #親バカ部 #こども #女の子 #成長記録 #育児 #泰grill #泰國菜 #將軍澳
- 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥 - (2大人)
🩷泰式豬頸肉
🩵雞肉、牛肉串燒