2022-05-29
成日返屋企都經過呢間泰國風情滿滿嘅泰國廚房,環境好chill今晚終於黎食喇,為的就是慶祝生日☺️唔知係早入場關係還是落雨影響,人就不太多,坐得好舒服。店員亦非常有禮貌同細心。order左好多野食,有泰式拼盤、串燒、欖肉炒四季豆、香茅雞翼、豬手、海鮮冬蔭公湯同我好想食嘅蒜蓉包,個包好香蒜蓉味,而且脆口無比,外脆內軟。四季豆用肉碎欖菜黎炒,夠晒惹味。而且冇草青味,仲炒得夠乾身。串燒拼盤3雞3豬,香噴噴,好吸引。有d乾但還可以的,牛肉會好食d,個沙嗲汁好香唔辣,所以一定要點沙嗲汁,咁就最正。海鮮冬蔭公湯,湯頭有齊酸、辣、甜、鮮嘅味道,入口唔會太辣,但非常香。細嘅份量可以分3碗湯,有蝦有青口,海鮮雖不多,但味道搭夠。脆炸豬手外皮炸到鬆化脆口,但肉質非常腍,肉汁豐富唔會乾身。配埋一個特制醬汁(我竟然冇影相),有青檸汁,蒜蓉同魚露,味道酸酸,令豬手冇咁油膩,係咁多個菜中最突出。泰式小食拼盤,份量好多喔,蝦餅同春卷都炸得香脆,魚餅冇腥味,而個班蘭葉包雞拆開之後嘅雞肉仍然嫩滑多汁,仲有陣陣香葉嘅香味,整體唔錯。呢間泰國餐廳都係唔錯嘅,冇失望
泰式小食拼盤,份量好多喔,蝦餅同春卷都炸得香脆
呢間泰國餐廳都係唔錯嘅,冇失望