2017-10-21
今日同K小姐食飯,佢呢個選擇困難症嘅女人,諗來諗去都決定唔到食咩,結果搵到附近有呢間泰國餐廳,佢話認得掛喺門口嘅燈飾,之前都嚟過食一次覺得唔錯,肚餓嘅我就拖左佢入來了人流唔算多,比左一張四人枱我哋兩個坐,有兩張櫈俾我哋呢兩個女人放袋呢度嘅嘢食包羅萬有,套餐又有,散點又得。第一點要講嘅野食一定係我強烈推介嘅青咖哩$98(配牛腩)我自問唔係好食得辣,呢個咖喱簡直係我呢啲無辣人士既恩物,微辣,好香好滑,有啲似忌廉咖哩既味道平時嘅我都唔係好識飯,用咖喱汁撈飯唔覺唔覺就食咗一碗牛腩比較滑身嘅,牛質條理分明呢個係小食拼盤$138,岩哂咩都想試吓嘅我,當中我比較中意既就非雞翼同春卷莫屬雞翼皮脆脆地,但雞肉滑,點上甜酸醬,嫌佢太少啊春卷亦都係雙重口感,點埋甜酸醬再加分而好似糭包住嗰個其實係雞肉球。健康之選就係粉絲湯了$78,湯底清甜,粉絲都好爽口。除咗一般嘅泰式嘢飲,椰青呢啲之外,呢度嘅兩款水果沙冰都好特別好似呢個菠蘿沙冰$58,出邊好少會見到,清甜嘅菠蘿果汁底,絕對唔會太甜,上面嘅冰又可以當甜品咁食,仲可以影相呃like添西瓜沙冰就比較普遍,西瓜汁新鮮清甜,西瓜冰會被菠蘿冰甜少少,主要都睇返你自己鍾
呢度嘅嘢食包羅萬有,套餐又有,散點又得。
呢個係小食拼盤$138,岩哂咩都想試吓嘅我,當中我比較中意既就非雞翼同春卷莫屬雞翼皮脆脆地,但雞肉滑,點上甜酸醬,嫌佢太少啊春卷亦都係雙重口感,點埋甜酸醬再加分而好似糭包住嗰個其實係雞肉球。 健康之選就係粉絲湯了$78,湯底清甜,粉絲都好爽口。除咗一般嘅泰式嘢飲,椰青呢啲之外,呢度嘅兩款水果沙冰都好特別
另外呢度服務態度好好,可能呢啲就係小店嘅特色,服務員會問下你覺得嘢食點樣,主動幫我同朋友影合照,而且仲令我知道"靚仔"原來係代表白飯哈哈