2017-05-29
到九龍城揾食當然要食泰國野喇.. 行行下見到呢間都坐得幾舒適.. 咁就膽粗粗去試下喇.. 門面感覺似係西餐廳格局.. 但就食泰式Fusion菜咁.. 點左珍多冰同芒果冰兩杯特飲.. 我朋友強烈推薦珍多冰.. 椰汁味好夠.. 又足料.. 好好飲.. 而芒果冰飲落都好明顯係新鮮泰國芒果榨的.. 好甜好香.. 但就係太多芒果渣咯.. 可以改善下就perfect喇.. 飛天通菜炒得略嫌不夠辣.. 不過勝在菜夠新鮮及較平時啲泰式餐廳少油.. 最吸引當然係辣椒膏炒肉蟹.. 夠大隻啖啖肉.. 同埋個汁辣得好開胃.. 飯都應該可以食兩碗.. 我朋友唔食得辣都忍唔住食到津津有味.. 另外仲點左個咖喱海鮮脆包盅.. 哈哈.. 兩樣都係濃味菜.. 將脆包點兩個汁都一流.. 海鮮都有魷魚, 青口, 蝦同蜆仔.. 海鮮之夜.. 大滿足..