2021-12-15 37 views
好耐無食泰國菜,今日一於放工同朋友係尖沙咀搵返間泰國野嚟撐枱腳,誤打誤撞搵到呢間樓上鋪,上到嚟景色都唔錯,坐近窗氣氛都唔錯,環境裝修都好別致。我哋兩個叫咗好多樣野嚟試,第一個係去到邊都要食嘅生菜包豬肉碎,肉碎份量超多,辣度適中,配搭埋生菜就岩岩好中和返,食得出好夠鑊氣!另外炭燒豬頸肉,佢燒到個豬頸肉好嫩身,但外層又有少少燶邊,食落好彈牙!呢道燒鱔係全晚令我最有驚喜嘅一道餸,佢一碟有4串,份量比想象之中多,每串都好厚肉,外皮燒得好焦脆,鱔肉都好實淨,食得出係好新鮮。另外我地都有點燒元貝,個元貝配搭咗蒜蓉同埋牛油去燒,牛油嘅香氣吸收曬,配埋蒜蒸啲香味簡直一流!呢個係泰式炒花烚,呢個醬汁好特別,同平時出邊食到嘅炒法完全唔同,同樣都係好夠鑊氣,隻隻肉質都好肥美!最後我哋都點咗個飛天通菜,份量好夠,味道好夠,好有泰國風味!平時中意食泰國菜嘅記得一定要嚟食下

平時中意食泰國菜嘅記得一定要嚟食下