2019-10-08 357 views
同朋友久違嘅一聚,決定去尖沙咀睇下有咩好野食~結果經過新泰餐廳,就被佢門口嘅tuktuk吸引左😆📸入到去發現地方幾大,裝修幾靚,好有泰國特色,而最重要係,座位十分舒適,卡位仲有放置cushion👍🏻我地嗌左好多野食~✨香芒軟殼蟹米紙卷米紙好煙韌,芒果酸酸甜甜,中和咗軟殼蟹嘅油膩,食落幾開胃😋✨泰式生蝦蝦肉爽口鮮甜,每一隻都好大隻,配埋酸辣汁好惹味!✨鴨肉生菜包第一次用鴨肉肉碎做餡,感覺幾特別,但略為辣左啲,加埋新鮮生菜食就岩岩好。✨馬拉盞通菜一上枱已經香噴噴,調味得宜,有陣陣鹹香味!✨麵包焗咖哩軟殼蟹軟殼蟹炸得好香脆,外層麵包亦都外脆內軟,點咗香濃嘅咖喱汁,非常入味😋✨蜜糖燒肋骨肋骨燒到脆邊,但又唔會好乾身,表面嘅蜜糖甜甜地,肉質好嫩滑,有豐富油脂同肉香味!✨冬蔭功湯(小)湯底非常濃郁,材料十足,有兩隻半邊蝦、新鮮草菇、唔同香料,酸酸辣辣,正!✨芒果糯米飯有黑糯米同白糯米,上枱時仍然保持微暖,椰漿非常香甜,芒果亦清甜爽口,三種口味一齊食,真係超級夾!整體黎講,十分滿意哩餐晚餐!值得推介!

我地嗌左好多野食~
香芒軟殼蟹米紙卷
✨香芒軟殼蟹米紙卷
米紙好煙韌,芒果酸酸甜甜,中和咗軟殼蟹嘅油膩,食落幾開胃😋
泰式生蝦

✨泰式生蝦
蝦肉爽口鮮甜,每一隻都好大隻,配埋酸辣汁好惹味!
鴨肉生菜包

✨鴨肉生菜包
馬拉盞通菜

✨馬拉盞通菜
一上枱已經香噴噴,調味得宜,有陣陣鹹香味!
麵包焗咖哩軟殼蟹

✨麵包焗咖哩軟殼蟹
蜜糖燒肋骨

✨蜜糖燒肋骨
冬蔭功湯(小)

✨冬蔭功湯(小)
芒果糯米飯

✨芒果糯米飯

整體黎講,十分滿意哩餐晚餐!值得推介!
香芒軟殼蟹米紙卷
泰式生蝦