住咗喺馬鞍山咁多年,今日發現喺千色店門口隔離開咗間新嘅泰式餐廳( 前身都好似係泰式餐廳,唔知係咪改咗名定點😝),不過唔理啦,見佢哋Menu有個好特別嘅泰式打邊爐,好鬼吸引,忍唔住同阿姨走咗入去撐枱腳。我哋2口子叫咗一個泰式火鍋套餐 $198套餐包有以下食物:(湯底可選)冬陰功/ 原個椰青椰了雞湯我哋揀咗冬陰功🌶️🤤✪ 海鮮類蝦(3隻)花蛤✪肉類泰國牛肉北(3粒)泰國豬肉丸(3粒)魚丸(3粒)豬肉片雞肉✪蔬菜類唐生菜青通菜秀珍菇蕃茄角粟米芯泰國米粉另外我哋追加左一條原條新鮮鱸魚$158和一客蒜蓉包$48(4件)✪飲品椰青 $48冬蔭荔枝特飲 $58個冬蔭功湯底好出色,原來用嚟做湯底打邊爐係咁得咁正架,真係冇得頂呀。冬陰公本身已是一道極濃郁的湯底,再配上打邊爐配料,完全唔使加任何醬料一齊食已經好入味好好味,湯底嘅香茅等香料份量做得恰到好處,酸酸的蕃茄味道真係好開胃。配料份量都好足夠,肉類新鮮,丸類彈牙,蝦肉仲好細心撤走晒啲腸,正體係夠晒兩個人食。至於我另外點嘅新鮮鱸魚真係好好好新鮮,上枱嘅時候你完全Feel到佢係新鮮切條魚出嚟,我哋淥兩淥再放入口,嘩🤩魚肉入口即溶,超級正🤤至於飲品方面個椰青

我哋2口子叫咗一個泰式火鍋套餐 $198
套餐包有以下食物:
(湯底可選)冬陰功/ 原個椰青椰了雞湯
我哋揀咗冬陰功🌶️🤤
✪ 海鮮類
蝦(3隻)
花蛤
✪肉類
泰國牛肉北(3粒)
泰國豬肉丸(3粒)
魚丸(3粒)
蕃茄角
粟米芯
泰國米粉

另外我哋追加左一條原條新鮮鱸魚$158

和一客蒜蓉包$48(4件)

✪飲品
椰青 $48

冬蔭荔枝特飲 $58

至於飲品方面個椰青好鬼清甜,個冬蔭荔枝特飲真係好有特色,味道好清新好有泰國嘅味道。

大大大力推👍🏾

推介指數:9/10