2023-08-24
隔左一排冇黎,今次又黎食佢嘅下午茶餐,抵食夾大份!🔅泰皇咖喱軟殼蟹配薄餅🦀$125呢隻咖喱同下午茶餐有少少唔同,帶輕微辣味,入面亦都加左蛋漿,令口感更濃滑,蘸薄餅或者蒜蓉包吸晒汁好入味🤤軟殼蟹炸到脆卜卜,份量ok🔅泰式燒牛柳配木瓜沙律🥗$49 諗住食左咁多咖喱揀番個輕食,牛柳軟腍又大塊。木瓜沙律味道酸辣爽口,非常開胃🔅黃咖喱雞肉配蒜蓉包🍞$49黃咖喱大大兜又足料,雞件有成十件有多,咖喱汁偏水但味道都好濃。唯一蒜蓉包唔夠脆,但夠大件,食一份已經飽足成個下晝🔅小曼谷原隻芒果糯米飯🥭$82去泰國野點少得芒果糯米飯🤭糯米飯好煙韌,淋上椰汁好夾。芒果呢個時候當造,整體甜而不膩🔅炸春卷🫔$29、串燒豬+雞 🍗$29午餐/下午茶餐+29 可以揀小食,我就加左兩串串燒同埋炸春卷。春卷口感似港式,香脆。串燒雞同豬每串各一,另配沙嗲醬,惹味!🔅椰皇沙冰🥥$21沙冰口感幼滑,帶淡椰香味🔅珍多冰🥛$21入面有唔同顏色嘅粉條,椰汁味濃
🔅泰皇咖喱軟殼蟹配薄餅🦀$125
🔅泰式燒牛柳配木瓜沙律🥗$49
🔅黃咖喱雞肉配蒜蓉包🍞$49
🔅小曼谷原隻芒果糯米飯🥭$82
🔅炸春卷🫔$29、串燒豬+雞 🍗$29
🔅椰皇沙冰🥥$21
沙冰口感幼滑,帶淡椰香味
🔅珍多冰🥛$21
入面有唔同顏色嘅粉條,椰汁味濃