2022-11-23
炭燒豬頸肉豬頸肉好入味,完全唔會好油膩,燒到香口又惹味,肉質爽口彈牙,好嫩好juicy。連埋炸蒜一齊入口,仲多左啲脆口嘅口感。精髓在於配有檸檬葉嘅醬汁,蘸埋一齊食,更加充滿泰式風味。泰式小食拼盤(魚餅、蝦餅、雞翼、春卷各2件、沙嗲串燒4串)豬牛小食拼盤相當豐富,可以試到唔同嘅小食,配有泰式甜酸醬同泰式花生沙嗲醬。炸魚餅:十分結實,完全唔油膩。炸蝦餅:必食推介,包澤金黄,蝦膠滑包住粒粒蝦肉,口感十分爽口彈牙。香茅雞翼:雞翼醃得好入味,夠大隻,皮脆肉嫩:充滿肉汁。素菜春卷:米網春卷炸得十分酥脆,入面包住素菜,如:木耳絲、紅蘿蔔絲等。沙嗲串燒(4 串):我地嗌左豬同牛,大大串,肉質軟嫩,完全唔難咬,表面掃左一層蜜汁,配有特製的泰式花生沙嗲醬,仲食到粒粒花生,十分惹味。Shake Shake海鮮3款第一次品嘗 Shake Shake 海鮮,感覺好新奇有趣就嗌左 3款海鮮試下。我地揀左扇貝(4隻)虎蝦(4隻)同魷魚圈(8件)。Shake Shake 海鮮配有一個 ShakeShake 袋,自己將海鮮同泰式醬汁倒入一齊 Shake。 虎蝦大隻新鮮,肉質爽口彈牙;扇具大隻厚肉,十分鮮甜;魷魚圈彈牙。
炸魚餅:十分結實,完全唔油膩。
香茅雞翼:雞翼醃得好入味,夠大隻,皮脆肉嫩:充滿肉汁。
Shake Shake海鮮3款
第一次品嘗 Shake Shake 海鮮,感覺好新奇有趣就嗌左 3款海鮮試下。我地揀左扇貝(4隻)虎蝦(4隻)同魷魚圈(8件)。Shake Shake 海鮮配有一個 ShakeShake 袋,自己將海鮮同泰式醬汁倒入一齊 Shake。 虎蝦大隻新鮮,肉質爽口彈牙;扇具大隻厚肉,十分鮮甜;魷魚圈彈牙。全部海鮮都充滿醬汁,辣辣地十分惹味。好開胃。
原個鮮椰青
飲品配埋大大個鮮椰青,十分清涼解渴,
整體而言,餐廳乾淨闊落,服務態度好好,值得推介嘅泰式餐廳。