2021-05-25
餐廳裝修光鮮,以摩洛哥風格做主題,室內環境闊落,亦有室外座位可以chill下。一入去到餐廳,就有花圓拱擺設。晚市6點半左右入座,已經有幾枱客人,之後陸續有食客入座添,book定位就最好不過。叫左黑松露BB菠菜煙肉意大利麵($128),珍珠蠔蛋餅($88),泰式炸豆腐($78)。黑松露味道濃郁,配合大量菇、煙肉一齊炒香,配料份量多,醬汁唔膩,不過BB菠蘿就唔算多,但幼嫩,食完唔會鞋口。初時冇諗過係類似炸蠔餅既style,以為好似蛋餅款,厚身既煎蛋咁。不過,尼個蛋餅做到脆口口感。蠔既size比想像中大粒飽滿,重點係切開小塊後,每件都食到蠔粒,分佈均勻之餘,蠔量多。不過,略微有d油膩,食到底,見到個碟閃令令。可以配埋辣醬,會好開胃。炸豆腐一客有超多件,食極都仲有既感覺。賣相好似豆卜咁,面頭淋有炒香過既蒜蔥。豆腐外脆內嫩滑,加唔加醬食,都一樣好味。整體,侍應服務唔錯,環境舒服係好大優勢。今次坐既位冇咩打卡地去,但餐廳內有唔少位置可以打下卡既。餐牌選擇多,仲有飲品、甜品添。
豆腐外脆內嫩滑,加唔加醬食,都一樣好味。