2021-10-08
🍤🍤🍤 BIG HEAD SHRIMP 🍤🍤🍤最近日日返學無咩時間周圍去覓食,所以又係介紹水街!🙈🤣🤣🤣 今日要分享嘅係我以前超鐘意食嘅平價泰國菜lunch餐廳—— 🍤大頭蝦!原來對上一次食已經好似係幾年前😱 我以前最鍾意食呢度嘅喇沙同埋冬蔭公湯粉,不過勁耐都無食過⋯⋯.﹒‧°∴°☆.﹒‧°∴°﹒☆°.﹒‧°∴°☆.﹒‧°∴°☆我們點了:🧡炭燒豬頸肉冬蔭公湯檬 $52🧡扎肉雞絲冬蔭公湯檬 $48最正一定係🔥🔥🔥炭燒豬頸肉🔥🔥🔥!豬頸肉表面燒得香脆,肉質爽彈,切到厚薄適中,絕對唔會煮到好乾柴(最怕吃到乾巴巴的豬肉🤭)。冬蔭公湯底唔算好辣,但係勝在香味十足,食得出用咗好多款香料,而且味道夠濃郁,非常惹味!檬粉嘅配料都唔少,有一啲雜菇同埋紅蘿蔔條。成碗嘅份量都幾大,所以食完一定會夠飽。食飽先有精神做嘢㗎嘛!≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※大頭蝦東南亞料理 (西環)西環西營盤皇后大道西238號地下≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※
我們點了:
🧡炭燒豬頸肉冬蔭公湯檬 $52
🧡扎肉雞絲冬蔭公湯檬 $48
大頭蝦東南亞料理 (西環)
西環西營盤皇后大道西238號地下