2017-07-21
好耐之前都幫襯過九龍城街市上面呢間泰國菜,食下泰式炒河粉、冬蔭公之類,印象中係抵食!今次趁早嚟到九龍城唔洗等位,可以再試一次呢度嘅泰菜。餐廳雖然喺街市上面,都有冷氣,環境就不及出面泰菜鋪咁精緻,但衛生尚算ok!價錢又的而且確比出面平少少,不過有d嘢食都幾令我失望。芒果沙冰好香芒果味~好味推介!馬拉盞炒通菜炒得好有鑊氣,幾好味!泰式生蝦初時睇~咦!乜咁好炸埋個蝦頭比你食,不過因為唔係即炸,所以係凍嘅同好腥!但本身個生蝦係得嘅,蝦肉厚身又爽口,個汁夠辣幾好味!一碟有7隻都幾抵食!醃去骨鳳爪原本無諗住叫,點知見佢咁平忍唔住叫埋。又幾好味喎!我鍾意佢d洋蔥食落口無好生果種辣味!青木瓜沙律同喺泰國食果個都有d似,酸酸地仲有好多蝦仔係面!串燒(豬&雞)d肉好鞋,個沙嗲汁先係敗筆!黑椒炒蟹呢個賣相一流,食落真係跌晒眼鏡。個黑椒汁味道係ok,加上有咁多蔥,我好like 。但主角...隻蟹d肉霉架!!!霉架!!!霉架!!!重要嘅嘢要講3次!食食下都無乜心機!
芒果沙冰
好香芒果味~好味推介!
馬拉盞炒通菜
炒得好有鑊氣,幾好味!
泰式生蝦
醃去骨鳳爪
青木瓜沙律
同喺泰國食果個都有d似,酸酸地仲有好多蝦仔係面!
串燒(豬&雞)
d肉好鞋,個沙嗲汁先係敗筆!
黑椒炒蟹