2018-08-08 72 views
沙田美食多,今晚同朋友去試下新開嘅泰國菜!餐廳裝潢用亮眼的藍綠色為主色,幾醒神輕鬆。同朋友兩個人吃晚飯,簡單咁點咗4樣野食菠蘿雞沙律($98)呢個真係幾唔錯嘅前菜,新鮮菠蘿上面有雞柳配鹹酸的醬汁,鹹中帶辣,配菠蘿嘅酸,非常醒胃!街頭泰式生菜包($72),生菜非常新鮮,但如果相比泰國地道的,味道稍為唔夠辣,只可以話味道係大眾化D,唔係好辣的朋友都食到。流心芝士蝦波波($78),炸得金黃香脆,芝士心的部分未能算非常流心,但味道亦唔錯。青咖喱牛腩($88),有泰式茄子,小蕃茄做配菜,咖喱味道okay,配薄餅食仲可以咖喱香味多D,而且呢度嘅薄餅唔油膩!我哋都有叫飲品,多D莓($52)同驅魔師沙冰($36)。唔止名特別,個樣仲好有相機緣,我自己鐘意多D莓,酸美美D,超解暑消滯!

同朋友兩個人吃晚飯,簡單咁點咗4樣野食