2018-07-22 871 views
我地大約晚上7點半來到冬蔭公公, 有一條長長既人龍在等候, 冬蔭公公真的好受歡迎!我地等左10分鐘左右就可以入座!冬蔭公公主打泰式同東南亞食物, 餐紙上都有好多選擇. 包括有泰國既湯粉, 撈檬, 咖哩, 海南雞飯, 小食, 沙律, 串燒, 特飲等等! 在餐紙填上想ORDER既食物, 之後交比侍應就OK啦, 方便快捷!泰式什錦拼盆 $148 (已包兩杯餐飲)什錦拼盆岩哂我地樣樣都想試既人! 而呢個拼盆仲包兩杯餐飲, 真係好抵!拼盆有蝦餅, 泰式春卷, 豬頸肉, 酸辣鳳爪, 沙嗲串燒雞兩串, 沙嗲串燒蝦兩串!仲配左三個醬料, 包括有沙嗲汁, 辣椒汁, 泰式甜辣醬!拼盆中, 個人最鍾意係豬頸肉, 豬頸肉燒得岩岩好, 好鮮嫩多肉汁, 而且好入味, 配埋辣椒汁真係無得頂!沙嗲串燒雞同蝦都燒得好好, 配埋沙嗲汁真係好味!酸辣鳳爪已起骨, 方便進食! 鳳爪爽口彈牙, 夠酸夠辣, 非常開胃!  黃咖喱軟殻蟹 配油鬆餅 $86原隻軟殼蟹新鮮炸起, 非常香脆可口! 而且軟殼蟹有好多蟹肉, 仲有蟹膏! 超讚! 黃咖哩香濃中帶少少辣, 又帶有椰香味!油鬆餅又係新鮮做起, 熱辣辣, 好鬆軟帶奶油香味, 點黃咖哩
我地等左10分鐘左右就可以入座!

泰式什錦拼盆 $148 (已包兩杯餐飲)

仲配左三個醬料, 包括有沙嗲汁, 辣椒汁, 泰式甜辣醬!

沙嗲串燒雞同蝦都燒得好好, 配埋沙嗲汁真係好味!

黃咖喱軟殻蟹 配油鬆餅 $86

黃咖哩香濃中帶少少辣, 又帶有椰香味!
油鬆餅又係新鮮做起, 熱辣辣, 好鬆軟帶奶油香味, 點黃咖哩食真係一流!

燒全隻蜜汁雞翼 $22
雞全翼燒既時間岩岩好, 內裏保持嫩滑, 配埋泰式甜辣醬, 好惹味!

燒龍蝦丸 $22
龍蝦丸爽口彈牙, 燒至外層有少許焦香, 不錯!

荔枝冰
荔枝果肉有好多,  好清甜解渴!

鹹檸七
2018-07-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)