2023-12-25 36 views
正!就係要講吓我喺Asok Thai Cake嘅嚐鮮之旅。首先,船麵蛋糕,外表做得勁似真,好有趣!夾雜著肉丸同紅辣椒造型,啖啖朱古力泡芙嘅濃情,仲有幾分泰式香草嘅香氣,咁嘅組合真係創意滿分!泰式奶茶蛋糕,淋上珍珠糖霜,每一啖都係奶茶香,綿滑得滯,簡直係奶茶控嘅夢想。食落仲有陣陣淡淡肉桂香,正宗泰奶嘅滋味直達心頭!至於個榴槤蛋糕,我話你知,個香味撲鼻,啖啖濃郁榴槤肉,配上鬆軟蛋糕,口感層次豐富,真係榴槤迷心中嘅至愛!香蕉煎餅嘅話,真係喺香蕉味得嚟唔過甜,食落搭配 creamy 香蕉cream真係舒服,係味蕾上揮灑開來嘅熱帶風情。成個食驗,由始至終,都充滿驚喜。啲蛋糕唔單止賣相吸引,味道都咁有層次,真係屋企聚會或者節日慶祝,可以搞到大家眼前一亮。係泰國風嘅糕點盛宴,一試難忘!🍰👀💖