2024-06-27 79 views
之前去過尖沙咀分店,一直對佢哋嘅靚靚裝修、同埋高質泰國菜難以忘懷😍 今次行經荃灣,意外發現佢哋原來荃新天地有分店🌟 即刻入去食餐好😋餐廳裝修依舊極有特色,每一個角落都充滿濃厚嘅泰國風味🥰 感覺雅緻又美觀,好啱打卡✅ 午市到訪,🐧🐧 buddy 㨂咗個海南雞飯套餐😋 海南雞啖啖肉好厚肉,食落軟嫩又滑彈,沾上特調嘅醬汁,惹味又可口😚 雞飯採用必食嘅雞油黃飯😍 油香滿溢超級邪惡😋 跟餐除了基本餐飲,仲可以加錢改選泰式奶茶😋 入口充滿誘人嘅泰茶香氣,甜美無比😋 跟餐㨂咗2份地道泰式甜品😘 椰子雪糕冰涼又香滑,滿滿嘅椰子香甜非常迷人😋 芒果糯米飯軟糯又煙韌🤤 食落味道經典又可口👍 額外加咗一客椰青造型蛋糕😍 外觀好可愛好的骰🥴 食落如慕絲一般香滑🫶 甜度不高啱啱好😋

海南雞飯

泰式奶茶、奶綠