2021-06-02
今日同老公行將軍澳日出康城,真係發覺變咗好多,開咗好多食肆,超級好行。咁就係依個商場內畀我發現咗呢間泰國餐廳(阿泰)入面裝修幾靚,我哋午市去發覺都好多人排隊入去食,證明佢有一定嘅水準。餐牌好多選擇,好多嘢都想食。龍眼冰:每次去泰國菜館都必飲,因為超級好飲又解渴,佢哋啲龍眼冰剛剛好又唔會太甜。龍眼嘅數量都幾多。泰式鹵水無骨豬手:超級大份,滷到好入味,入口即溶,可以配到幾碗飯食。冬陰海南雞船河: 一次過滿足曬兩個願望,食到船河之餘,仲飲到冬陰功湯,啲海南雞超級滑,好足料。泰式鮮蝦金邊粉:真係冇諗過呢度啲份量碟碟都咁足,超多料,勁好食一啖接一啖。泰式串燒:即叫即燒,我哋叫咗雞同豬,醃得好入味,啲沙嗲醬都好香濃。金磚四國蒜蓉包:呢個蒜蓉包係我食過最好食,牛油蒜蓉焗比例剛剛好,成個麵包都烘到4邊金黃。真係估唔到日出康城都有一間咁正嘅泰國菜食。
餐牌好多選擇,好多嘢都想食。
真係估唔到日出康城都有一間咁正嘅泰國菜食。