2022-04-18 18 views
今日去九龍城買啲嘢,順便喺嗰頭食埋午餐,泰菜館茶餐廳裏面都有港式下午茶嘢食😆又可以食到泰式,又可以食到港式,哩間泰象館新裝修😃好似懷舊茶餐廳咁,仲有兩排卡位,坐得舒服😁😃勁肚餓嘅我哋,除咗每人食個午餐之外,仲叫多一份下午茶share🤣越式生牛肉河 $42生牛肉河係我其中一樣最鍾意食嘅嘢,加上我係牛肉嘅愛好者,一定要食返碗啦😝睇住半生熟嘅牛肉被熱湯浸熟之後😍入口嫩滑有牛鮮味,湯底清澈,帶着香濃嘅牛味。海南雞飯 $50海南雞雞肉夠晒嫩滑,雞皮又爽唔會太肥,仲要啖啖肉配埋秘製海南雞醬汁,油飯香噴噴,粒粒分明帶有油香,有咬口唔會過硬,正👍🏻豬扒包配沙律 $36豬扒包即叫即整,熱辣辣香噴噴😍包面有黑白芝麻更加香口,豬扒醃得夠入味👍🏻仲有水果沙律🥗幾清新呀。青檸梳打&菊花薑蜜午餐加$5就有得特飲啦🥤

越式生牛肉河 $42

海南雞飯 $50