2021-11-30
呢間餐廳地理位置方便,近長沙灣地鐵站,位於以貨櫃為主題嘅麗閣商場。餐廳用藤製燈飾,充滿住泰國嘅特色。一坐低就免費送上一碟泰式蝦片作為小食🆓,蝦片蝦味濃郁,🦐香脆好食😋我地叫左個2人餐,$188,套餐加$38可以優惠價換取串燒4串/蒜蓉包/香烤薄餅,非常經濟實惠👍🏻😋⭐️馬拉盞炒通菜馬拉盞炒通菜一上碟已經聞到香味,面頭有蝦米,通菜火喉控制得好好,上碟仲係好翠綠,食落好爽口👍🏻😗⭐️椰香青咖喱煲(雞/牛腩)可以簡牛腩或者雞,個人比較鐘意食雞肉,份量都幾多,配料有豆角、笳子。雞肉好嫰滑,入口有濃郁嘅椰香咖喱味,而且唔會太辣,啱晒我呢d唔食得辣嘅人😆青咖喱汁用黎撈埋飯食真係一流😋⭐️雞肉串燒加$38就可以食到真心抵🤪,可以簡牛或雞肉。一碟有4串,而且好大串,啖啖肉,雞肉好滑,配埋花生醬真係好好食,花生醬仲食到粒粒花生碎,真心推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻⭐️泰式奶茶黎到點可以唔叫泰奶,果然無令我失望,exactly係泰國飲到嘅味道😭茶味濃厚,飲落香滑😝食完仲有彩蛋,店員送上兩舊椰汁糕比我地做甜品,食落好飲椰青水味🤩感覺特別👍🏻地址:喜泰味 (長沙灣)長沙灣東京街12號麗閣商場地下29號舖
⭐️馬拉盞炒通菜
⭐️椰香青咖喱煲(雞/牛腩)
⭐️雞肉串燒
⭐️泰式奶茶
地址:喜泰味 (長沙灣)
長沙灣東京街12號麗閣商場地下29號舖