2020-05-24 253 views
今日又同屋企人出去搵食! 開左好耐的泰巷,一直都無去試,今日因為想食的越泰菜店無開,所以臨時去左泰巷試一試。我叫左海鮮河粉,因為睇到張相吸引😆實物睇到個湯底好濃郁,但係唔咸同埋金不換的味重,除左金不換味之外,我試唔出有什麼味,如果不喜歡金不換的人真係唔會鐘意食😆 海鮮就同其他店吃的差不多,沒太大驚喜,入面仲有豆卜、青口、蝦、通菜等材料,望見到係好豐富和吸引。海南雞飯係家人吃的,他說整個餐OK,雞都OK嫩滑,但覺得油飯略為少,吃完只是剛剛夠飽。但最令我驚喜係飲品! 跟餐每杯+$3,我們選了泰式檸茶和泰式奶茶,兩杯都好好飲!😍與我們平常飲的味道不同,檸茶入面沒有放原塊檸檬,有點像混合了柑桔的檸茶,而奶茶好滑和奶味重,亦飲落去甜甜的,唯一唔好係2杯都沒有熱飲選擇,全都是凍飲。影左張單,價錢可以望返張單
今日又同屋企人出去搵食!

影左張單,價錢可以望返張單