2022-02-24
想念日本,就會去吃日本料理;想念泰國,要吃泰國菜,不想去其他區,朋友提議這間,近近哋泰式fusion菜都好喔,可以暫時止止癮!跟朋友二人冇飯癮,選了四款菜式:燒豬頸肉配糯米飯 $108⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️豬頸肉燒得很香,醬汁惹味,有點辣,超鍾意!朋友不能吃辣,覺得醬汁很辣😆全部由我吃😆😋😋😋糯米飯夠熱,飯粒不會過腍,剛剛好、黏度適中,好味!泰式沙爹雞柳串 $98⭐️⭐️⭐️⭐️都有水準,雞柳不乾柴,沙爹醬很香,配搭一起吃,不錯!我還是偏愛辣和濃的醬料,所以都是蘸那個辣的醬汁來吃,將這個沙爹醬留給朋友😁👌🏻附上的麵包韌,即是不新鮮,不好吃!松露油炒雜菌 $88⭐️⭐️⭐️朋友超愛松露,見到所有有松露的菜式會立即雙眼放光,我就麻麻😌每次一起吃飯,為了盡量不讓朋友見到松露的菜式,見到餐牌上有松露菜式出現,我會快快揭過⋯⋯😆😆但這次⋯⋯失敗了😌雜菌炒得香;烤蒜頭,我鍾意,烤得很香,正!意大利肉腸芝士餡餅 $128⭐️⭐️⭐️這款朋友想試。味道ok嘅。earl grey tea⭐️⭐️正常。總結:醬汁出色!麵包唔掂,其他都好味!兩個人吃四款菜式,有點過飽但滿足😁😆
跟朋友二人冇飯癮,選了四款菜式:
燒豬頸肉配糯米飯 $108
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
泰式沙爹雞柳串 $98
⭐️⭐️⭐️⭐️
附上的麵包韌,即是不新鮮,不好吃!
松露油炒雜菌 $88
⭐️⭐️⭐️
雜菌炒得香;烤蒜頭,我鍾意,烤得很香,正!
意大利肉腸芝士餡餅 $128
⭐️⭐️⭐️
這款朋友想試。味道ok嘅。
earl grey tea
⭐️⭐️
正常。
總結:醬汁出色!麵包唔掂,其他都好味!
兩個人吃四款菜式,有點過飽但滿足😁😆