2023-08-18 94 views
荃灣一向美食多,今次同友人黎左呢間泰式fusion 餐廳試試。曼谷醉貓炒金邊粉:一上菜超大隻煎蝦碌,而金邊粉亦都好彈牙,師傅都炒得夠乾身。另外仲有5-6隻蝦球,作為蝦控嘅我,真係必試呢碟!炭燒蜂蜜醬烤豬頸肉:師傅烤到有焦香味,食落去陣陣嘅蜜糖味散發住成個口腔,再配埋個酸甜醬,味道更為可口!飛天炒小椰菜:平時都炒通菜就食得多,炒小椰菜第一次見,師傅落左豆豉去炒,菜式較為新穎,中意食小椰菜嘅朋友可以一試椰子香茅奶油蜆湯:飲落去超濃郁嘅椰子香味,少少鹹味+香茅味,味道好清新,飲落去都好creamy,而蜆嘅份量亦都好充足!榴連糯米飯雪糕:超大舊榴連肉,中意榴連控嘅的非常滿足!而雪糕係雲尼拿,為呢個夏天消消暑,絕對係不二之選!

2023-08-18
$517 (Dinner)