2023-10-29
個個走晒去慶祝Helloween,條街瞬間變得好蕭條咁,大胃偏向樓上行,去一間泰國餐廳擦大餐,質素充滿驚喜呢間嘅火山排骨真係very骨,好多人都為咗佢慕名上嚟,唔好睇佢骨巉巉,兩個人食眼都突,比想像中多肉而且肉味鮮美,揀酸辣口味酸酸澀澀好清香呢個禮拜冇食過刺身安已不,好彩呢度有得食生蝦刺身,大大條好有肉地,點辣醬食又辣又刺激,同時令蝦肉更爽口澱粉人喺泰國餐廳,一定會嗌Phad Thai,呢碟相當精緻,有三大條炸蝦,鮮香多肉青檸汁加花生碎同辣粉撈落麵,惹味開胃胃弟點都要過蟹癮,嗌咗青咖喱軟殼蟹,蟹嘅份量好多,又脆又鮮味蒜蓉包好香口,浸咖喱汁食完美由於嗌咗排骨,就唔嗌豬頸肉,改嗌燒牛柳,牛柳香嫩帶點甜香,點辣醬食更加正炸魚餅好足料,大大嚿充滿魚香,質感嫩彈泰國甜品俵俵者一定係芒果糯米飯,呢碟非常大碟,芒果肉又多又甜,椰汁絕不手軟咁落,糯米又大份又香食辣嘢冇辦法唔嗌嘢飲,龍眼冰感覺健康啲,好多龍眼肉,味道又夠香青檸茶比較少見,少甜仍然好有茶香檸香
而且肉味鮮美,揀酸辣口味酸酸澀澀好清香
青檸汁加花生碎同辣粉撈落麵,惹味開胃
蒜蓉包好香口,浸咖喱汁食完美
炸魚餅好足料,大大嚿充滿魚香,質感嫩彈
青檸茶比較少見,少甜仍然好有茶香檸香