2020-09-11
kanteen @kan.teen今次去咗係將軍澳海旁嘅一間半露天泰國菜🇹🇭而且係良心店💛由店外見到佢哋係蘋果日報落嘅廣告同埋有貼好多新聞🍎就知泰Cool掂啊‼️.👅冬陰功湯雞金邊粉 $48真係泰惹味☺️金邊粉好索湯🍜每一條都好入味啊👏🏻而且食落有彈性唔會話煮到好淋~冬陰功湯底就偏酸多過辣🔥對於食得辣嘅我黎講 呢個直頭唔算辣🤣不過偏酸少少嘅話 其實都真係幾開胃👄啲雞嘅話中規中矩~正常份量啦 大概有6-8舊雞肉 係切條狀嘅🍗都容易入味啲 不過質地就唔係好嫩滑個種啦🙈.🍹青蘋果氣泡茶 特飲+$12因為下午時間行過嚟真係好熱☀️所以嚟到第一時間係想飲啲有汽嘅嘢‼️😂就叫咗呢杯比較清新嘅有氣泡茶🍃杯嘢的確好消暑 好夠氣 飲完好爽🌬❄️味道又唔會過甜 無藥水味 飲落先係普通梳打水嘅味道🧊之後攪勻最底嘅青蘋果漿 再飲就有淡淡嘅青蘋果香味🍏同檸檬嘅酸味🍋.👄總結覺得行過嚟真係有啲遠😂🌊因為佢係喺海濱入少少嘅位置~特別係下午時間行過嚟真係出晒汗💦不過咪當運動下🤣咁食物方面都唔錯👅下午茶餐又幾抵食 而且有良心💛都好值得嚟支持幫襯下嘅🙌🏻———📍泰COOL (將軍澳)將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G25號舖
👅冬陰功湯雞金邊粉 $48
🍹青蘋果氣泡茶 特飲+$12
👄總結
———
📍泰COOL (將軍澳)
將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G25號舖