2020-06-25 1120 views
今天約左朋友去海洋公園玩,因為太熱所以早走,玩完下午就去左香港仔食午餐,朋友介紹這個mee lemongrass店舖上次食過好好食,我們叫左MEE… 喇沙有大蝦、蜆肉、蟹柳、魚蛋、豆卜,雞蛋$64, 大蝦好新鮮彈牙而且好鮮甜,蜆肉都有幾隻,蟹柳是仿蟹柳,魚蛋好彈牙,豆卜浸入左喇沙味,非常惹味,$64都好抵食,充滿有好多材料,喜歡食喇沙既朋友和多餸這個一定喜歡。馬來蜜汁炭燒厚切豬扒撈檬$54, 見到塊豬扒嚇咗一跳,實在好大塊又厚身,非常之惹味同埋好腍不會鞋口, 旁邊有一些酸菜和一些蔬菜絲,檬粉好爽滑加咗啲魚露汁落去好好味,熱天食就最開胃。鮮果四季春茶$20,內有橙、蘋果和西柚都好大杯, 稍為甜咗些 ,因我忘記落單時要說少甜,夏天飲較為消暑解渴!富士蘋果茉莉綠茶 $20,內有幾片蘋果, 這杯比較好啲冇咁甜同埋有啲茉莉花香味, 飲落口非常清新 ,這杯唔錯值得推介!希望大家喜歡我介紹,如果行過香港仔順道去試下,但在食午飯時間特別多人,最好在下午茶時間去食比較好些。✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜愛我寫既食評📝,麻煩幫幫手比個愛的鼓勵❤,我會寫更多豐富既食評比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨