2020-09-04 167 views
同朋友好鍾意食泰國菜,嚟到奧海城呢間餐廳食lunch~餐廳因為限聚令關係間開晒兩個兩個坐,亦都有派濕紙巾俾客人消毒餐具喺每張檯拉出嚟就有午餐時段有lunch set,我同朋友就分別叫咗pad thai同冬蔭公湯檬。平時食泰國嘢粉麵多數比飯細份,估唔到嚟到份量咁多,尤其湯檬我朋友本身唔細食都食唔晒呀🤣🤣另外就係餐廳食物都唔辣,啱晒鍾意食泰國嘢但唔太食得辣嘅我🙊由於本身以為粉麵唔會太大碟,仲叫咗兩款小食,食到超飽🤣生菜肉碎包係我每次食泰國菜必點嘅😚肉碎多汁、個味香得嚟,同樣都只係好少辣👍🏻另外都有足夠生菜提供~最後沙爹串燒(另有提供沙爹醬),雙併有豬同雞食😆豬肉本身唔點醬都好夠味。串燒都係熱辣辣。呢餐食得好飽好滿足😋😋

餐具喺每張檯拉出嚟就有

曼谷鮮蝦炒金邊粉